עיצוב חווית משתמש – במאמר זה אציג שיטות עבודה מומלצות וחידוד תהליכים.
עיצוב חווית משתמש- קודם צור סדר חשיבות של משימות שברצונך לעשות.
בעת עיצוב חווית משתמש צור יעד מרכזי אחד בכל מסך ליוזר. אם ישנם מספר יעדים עם דחיפות דומה שאל את עצמך את השאלות הבאות:
מי קהל היעד האידאלי שלי? לאיפה אני רוצה לשלוח אותם באפליקציה שלי. איזה סי טי או (הנעה לפעולה) יתאים כדי לשלוח את היוזר ליעד העיקרי שלי? האם יש קשר בין היעד הראשי למשניים? לעתים תכופות תמצא שהקשר רופף מאוד ולמעשה כדאי להפריד בין היעדים ע"י מסכים או דפים שונים. כמה יעדים יש לי והאם כולם מיועדים לאותו קהל יעד?
ציית לחוקי העולם האמיתי
גם אם אתה לא אוהב ממשקים כמו האייבוק של אפל, חשוב לצין שכל חלק בעיצוב (עם התאורה המדויקת) מתייחס לחוקים שקיימים במציאות. אם תלך נגד חוקים אלו חשוב לציין שהיוזרים שלך יחלו להרגיש חסרי כיוון.
שרבט את הרעיונות שלך לפני שאתה ניגש לפוטושופ
אל תפחד משירבוטים! שרבוט מהיר לפעמים הוא הדרך המהירה ביותר לדייק רעיון וצורך ולא צריך לקחת שיעורי איור כדי שזה יצא טוב. בצורה קלה- תיצור ריבועים זריזים לכל האינטראקציות שלך וצור את הגריד של הקנבס שלך. בצורה מורכבת – פתח בלסמיק או כל תכנת אפיון ובנה את הממשק במלואו.
תריץ חיפוש של עיצוב חווית משתמש לפני שאתה מנסה לייצר אותו מ-0
הרבה מאוד אתרים ברשת קיימים שמציגים עיצוב חווית משתמש כמו עיצוב דפים, טאבים, או נביגציה מאתגרת. בנוסף לכך שתחסוך זמן ומאמץ פטרנים של עיצוב משתמשים בקונבנציות קיימות. מכיוון שיוזרים רגילים לצרוך את ה UI שלהם בדרך מסוימת זה משפיע גם על ה UX.
עקוב אחר עקרונות MAYA
אתה יכול להעלות את הבר רק כמה שהיוזרים שלך יתנו לך. תגיש עיצוב חוויה שהוא רחוק מדי ממה שהם רגילים, והם לא ישתמשו במוצר שלך. הפיתרון? להשתמש בעקרון (Most Advanced, Yet
Acceptable) – מעצבים ואנשים תומכי קידמה יוצרים גשר לעתיד עיצוב חווית משתמש צעד אחרי צעד. איך הם עושים זאת? מתבססים על הקיים. ראיין יוזרים כדי לעצב להם, והשתמש ברעיונות שלך במסגרת מה שהם מצפים לראות.
תיצור דוקומנטציה של ה UI שלך
לעשות משהו טוב פעם אחת חוסך לך את הנסיון לעשות אותו טוב שוב. אז כאשר אתה בונה וידג'ט, שאתה (או חברים בצוות שלך) רוצים להשתמש שוב, אל תחביא אותו. שים אותו במסמך שכולם יוכלו למצוא. קיט ה UI שלך יכול להיות מגוון כמו הספריה של Bootstrap ויכולה להיות פשוטה מאוד. כדי ליצור הרשמה ממש עצלנית ספק הרשמה בעזרת כפתור פייסבוק או גוגל+
השתמש בטאבים בצורה אפקטיבית
טאבים, או לשוניות הם אסט UI לא מובן כהלכה. משתמשים בהם בהגדרות של פלטפורמה, בבחירה של ערך בטבלה אבל לא משתמשים בהם בדרך שהם הכי טובים בשבילה: הפרדה בין סוגים שונים של מידע. אתה יכול להסתכל על גלריות של אסטים ולמצוא דרכים אלטרנטיביות לטאבים כמו תפריטים למשל.
הקטן את הפערים בין העיצוב לתוצאה הסופית כמה שיותר
עצב מצבי נחיתה על כפתור, תפריטים משניים שנפתחים, הקלקה על טאבים, תפריט המבורגר שנלחץ אבל נקה את העיצוב הראשוני כדי שעיצוב זה יראה רק באינטראקציה.
צור הרשמה לעצלנים
אתה לא תקנה מכונית לפי שתיקח אותה לנסיעת מבחן. אבל אתה דורש מיוזרים להרשם לפני שהם משתמשים במוצר שלך. גישה זו יכולה להפחיד יוזרים מלהירשם לשימוש במוצר שלך. במקום לבקש מהם להירשם ישר, תן ליוזרים להינות מהשירות קודם. ואז תתן להם דרך לשמור את המידע ולהירשם בצורה עצלה.
מאמר מעניין מאוד. עקרונות המאיה הם דבר חדש בשבילי. עזרת מאוד.
תודה רבה. יתפרסמו עוד מאמרים בהמשך.
מרשים מאוד. הצלחת לרכז פה כמה טיפים חשובים. אשמח לפנות אליכם להתייעצות נוספת
תודה אביטל, תוכלי ליצור איתנו קשר ב- cre8iva@gmail.com.