עיצוב אפליקציות – קטן, חכם ופשוט
עיצוב אפליקציות – בין אם אתה מעצב מתחיל שיצא בדיוק מהלימודים ומחפש את דרכך בעולם עיצוב האפליקציות, ובין אם אתה מפתח מתחיל שמפתח את האפליקציה הראשונה שלו כדאי לא לקחת על עצמך יותר מדי. עצב את מה שניתן ליישם. עצב את האפליקציה בצורה שתהיה הכי נוחה ופשוטה למשתמש.
אל תתחיל עיצוב ויירפריים בלי דיאגרמה של כל הפלואו
כדי שפונקציונאליות המסכים תעבוד בצורה מוחלטת ולא יהיה צורך בעשרות סבבי קיו איי, לפני עיצוב אפליקציות, התחל קודם בדיאגרמה פשוטה שממחישה את תהליך השימוש באפליקציה. כך תייעל את הויירפריים.
אל תתעלם מתקציב הפיתוח והזמנים המוקצבים לצורך הענין
לפעמים מספר שינויים קטנים ופשוטים בעיצוב אפליקציות יכול ליצור הבדל בין פיצ'ר שלוקח כמה שעות לפיצוח ובנייה ואחד שיקח כמה ימים. היה ממוקד בחשיבה כאשר אתה עובד עם פונקציונאליות האפליקציה. ליבת האפליקציה מגיעה מאפיון מוקדם ולא מעיצוב ממשק משתמש מתקדם שלא יהיה בו רווח.
אל תתחיל בעיצוב לרזולוציה נמוכה וכך תמנע מפיקסלציה
תמיד תעצב עבור מסכי רטינה, רזולוציה גבוהה, ומסכים עם דחיסות פיקסלים גבוהה. זה צריך להיות ברור לחלוטין לכל מעצב אבל עדין יש כאלה ששוגים בתפישה. לכן חשוב לציין זאת.
אל תקטין איזורי הקלקה
חשוב על כל סוגי היוזרים שישתמשו באפליקציה שלך. אתה חייב לדאוג לחווית משתמש דומה או חווית משתמש קרובה לדומה לכל המשתמשים. גודל של כל קומפוננטת ממשק משתמש צריך להיות שמיש עבור כולם. למשל אם הכפתור של האפליקציה קטן בגודל, מישהו עם אצבע גדולה לא ירגיש בנוח לגעת בו.
אל תשאיר יוזרים תלויים באויר
להוציא את היוזר מחוץ ללופ כאשר אפליקציה טוענת מישע או מעבדת מידע יכול להתברר כטעות גדולה כאשר המשתמש יחשוב שישנה טעות קריטית באפליקציה. תאר את פעולת האפליקציה באותו רגע בשקיפות מול המשתמש.
אל תחכה בצורה עיוורת את הסטייל של מערכות הפעלה אחרות
לכל מערכת הפעלה יש את ממשק המשתמש שלה. למשל: משתמשי אייפון לא ירגישו בנוח עם שימוש באפליקציות שיש בהן ממשק משתמש של אנדרויד, ולהיפך.
אל תשכח את המחוות, אבל גם אל תמצה את השימוש בהן
שמור את המחוות בחלק האחורי של הראש, אבל אל תסתמך עליהן לחלוטין. ובגדול המנע משימוש במחוות בתפריטים או כל ממשק שהוא נקודת הכניסה היחידה למסכים אחרים באפליקציה.
אל תקווץ, חשוב מחדש
עשה לך נקודה בעובדה לא רק להקטין את הממשק של הדסקטופ אלא חשוב על ממשק המשתמש מחדש.
ודא שעיצוב האפליקציות שלך מאפשר סקירה מהירה
עיצוב שמשתמש בהיררכיות נכונות מאפשר ליוזר לסרוק את האפליקציה צורה מהירה עם העין ולהבין את חווית המשתמש מהר יותר. אפשר זאת בעיצובים שלך.
השתמש בריווחים נכונים בסי אס אס
כמובן שזאת בחירה שלך. לפעמים קסטומיזציה פשוטה של יו איי ברירת מחדל יכול לשפר את חווית המשתמש. למשל: כאשר אנחנו מעוניינים ליצור מסגרת לטקסט כדי להבליט אותו, הוא יהיה קריא יותר אם הריווח מכל צדדיו יהיה שווה ומשמעותי. נסה ליצור מצב שהטקסט צמוד למסגרת ואז צור ריווח וצפה בהבדלים.
השתמש בהגדרות נכונות לשדות
השתמש בהגדרות נכונות לשדות שבהם אתה משתמש לקבל מידע מהיוזר. לדוגמה כשיוזר צריך למלא מספר טלפון, המקלדת שמופיעה לו צריך להיות של מספרים ולא של אלפבית.
תמוך במצבי מסך וברזולוציות שונות
נסזה לתמוך גם במצב אופקי וגם במצב אנכי של המכשיר. ואם התקציב והמזגרת הזמן מאפשרים זאת, תמוך גם בגדלי מסך שונים בעיצוב אפליקציה.
הראה אלרטים בצורה חכמה
צמצם את כמות האלרטים שנפתחים ליוזר תוך כדי שימוש בממשק, וודא שכל אלרט בפני עצמו מאפשר בחירה מועילה ומידע חשוב. שמור על אלרטים קצרים וברורים, תאר מה גרם לאלרט ומה היוזר יכול לעשות ביחד עם כפתורים שיש להם את הלייבל המתאים. הודעות צריכות להיות מדויקות ואינפורמטיביות ולא צריכות להפריע ליוזר עם פעולות קבועות שלו. כמו כן חשוב שתהיה אפשרות לותר מהר על הודעות אלו.
תגובות ( 0 )