לעתים קרובות חברות יוציאו הון עתק על מיתוג, ישימו שם וייצרו הבטחה מותגית גדולה מאוד. הן יבנו עירנות מותג גבוהה לתוך תרבות המשרד שלהם, ויעשו הכל כדי לוודא שהכל מתאים עם ערכי הבסיס. הן עושות זאת כדי לודא שהמותג באמת ובתמים מציע את הערכים שאותם הוא מייצג. הן אפילו עוברות על הצבעים כדי לודא שהם מחזקים את המסרים המותגיים. הן עושות השקת מותג גדולה ונוצצת מאוד ומושכים תשומת לב. הטלפונים מתחילים להגיע. הגיע הזמן להתרווח רגל על רגל? רחוק מכך. המותגים הגדולים ביותר עושים מאמץ גדול ואינסופי לשמור על הערכים שלהם.
מיתוג העסק עם אוריינטציה ללקוחות ולא למתחרים
מיתוג – אפשר להניח שכל המתחרים שלכם נוטים בצורה טבעית בחשיבה על הלקוחות כשהמיתוג נקבע. וכתוצאה מכך מה קורה? כל המתחרים בשוק יוצאים עם אותו מוצר.
לא להגדיר מה העיקר במיתוג
טעות גדולה. לכל עסק מצליח יש מיקוד ויש עיקר. אם המותג שלך הוא מוביל כמו
לחשוב ששמות לא משנים
מיתוג טוב הוא כששמות מגיעים בסוף. קודם כל אתה צריך לקבוע את האסטרטגיה השיווקית שלך ורק אחר כך אתה נותן למוצר שם שישקף את האסטרטגיה שלך לגבי אותו מותג.
לא להשתמש בדימויים חזקים למיתוג
ממש טעות! הרבה מותגים מובילים נבנו בעזרת דימוי חזק. הקו מתאר של בקבוק קוקה קולה, הקאובוי של מרלבורו, הלימון של קורונה. לפני שיזמים משיקים מוצר לשוק הם צריכים לקבוע איזה דימוי ייצג אותם. לפעמים זה אומר שצריך לשנות את האסטרטגיה, או את שם המוצר אפילו. זכור דבר אחד, יזם צריך להיות מוכן לשלם סכומים משמעותיים על יחסי ציבור. לשכור חברת יח"צ זאת הוצאה יקרה ואם המותג שלך לא מפותח מספיק זה בזבוז כסף וזמן.
להרחיב את המותג
כאשר אתה בונה מותג מתחיל לשווק אותו והרווחים מתחילים להיכנס אתה צריך להלחם בפיתוי להרחיב את המותג. במה זה מתבטא?
אם מסתכלים לדוגמה על Yahoo, חברה שפעם שלטה בשוק החיפושים ברשת היתה שווה 140 מיליארד דולר במניות. אבל יאהו שוב ושוב גיוונה את המוצר שלה לפורטל, רכשה הרבה חברת והפכה אותם ל Yahoo mail ו- Yahoo finance , או Yahoo news וכו'. היום היא שווה כ- 30 מיליארד בבורסה, אולי בגלל שהיא מחזיקה במניות של אליבבה ששווין כ-25 מיליארד. לעומת זאת גוגל שמרה על עצמה כמנוע חיפוש נקי ועכשיו שווה 498 מיליארד דולר. מאז גוגל גם התרחבה והסתעפה אבל כנראה שכך נוהגים חברות ותאגידים אמריקאים. הם מתרחבים עד שנופלים מהצוק. חוץ מהרחבה גאוגרפית, מותג צריך להיזהר היום להרחיב את סל המוצרים שלו.
לשנות בריף באמצע תהליך מיתוג
אחת מהבעיות הכי נפוצות היא מצב שבו הלקוח משנה את הבריף תוך כדי תהליך העיצוב. כדי להתמודד עם זה מעצבים צריכים להגדיר את המטרה שלהם בבירור ולקבל אישור מהלקוח לפני שמתחילים עם הפרויקט.
כמה מקבלי החלטות
להתמודד עם יותר מאדם אחד בזמן תהליךמיתוג יכול להיות מאתגר מאוד, אבל המצב הנפוץ יותר הוא כשישנם יותר מאדם אחד שמקבלים החלטות על מיתוג. אז צריך להגדיר מלחלתילה מי יהיה הצוות שיקבל את ההחלטות. נסיון להתחבב על כולם הוא בלתי אפשרי ואם כמה מקבלי החלטות נדיר למצוא הסכמה ביניהם. חשוב לאתר את אנשי המפתח מלכתחילה ולפנות אליהם.
לא לאמן את העובדים שלך
טעות נפוצה. חשוב על עמיתיך למשרד או העובדים שכפופים תחתך כשלטי חוצות מהלכים. דחוף להם את השם, את הלוגו, את ההסבר על המותג – אמן אותם להיות שגרירי קהילה של המוצר בקמפיינים של שיווק. תדאג שהם יקבלו תגמול על כך שהם נושים זאת נכון.
לא להבין קשיים במיתוג שנוצרים לאורך הדרך
כל פעם שמישהו מתקשר לחברה שלך ( או סניף, או משרד ראשי), צריך לשאול בעדינות איך הלקוח פנה אליך (אם ראה פרסומת בטלויזיה, בעיתון, מודעת פייסבוק, או שמע מחבר). תדאג לנהל רישום של התשובות ולנהל מעקב אחריהם. משום שזה יבוא לעזר גדול כאשר יהיה צורך בשיווק החברה.
תגובות ( 0 )