אפיון חווית משתמש – דע את כל מה שהיוזר שלך יודע
אפיון חווית משתמש – בניית פרסונות
אפיון חווית משתמש – בכדי ליצור אותו מדויק יש צורך ביצירת פרופילים של יוזרים שונים שעושים את אותו השימוש במוצר שלך. הפרופילים הללו, או פרסונות, מציגים מידע על היוזר שהוא עצמו נידב בראיון, כאשר בדרך כלל ישנו צוות שנמנה על הניתוחים הללו. דרך הפרסונות הצוות שלך יכול להתחבר אל משתמש הקצה בצורה מדויקת יותר ולשפר לו (ולכלל משתמשי הקצה) את חווית המשתמש. אחרי שיצרת את הפרסונות שלך רצוי להפעיל אותם על המערכת ולעקוב אחרי כל פעולה שהם עושים. אחר כך ניתן לבצע שינויים שיתאימו לכלל היוזרים.
דאג להיפגש אישית עם היוזרים שלך
אפיון חווית משתמש תקין זה אומר שמירה על מערכת יחסים תקינה עם היוזרים שלך והיא דבר קריטי כדי לקדם את פונקציונאליות המוצר. מחקר יוזרים יכול לתפוס הרבה צורות (שאלונים, ראיונות, מחקרים אתנוגרפיים וכו) אז מטרתך היא לנסות לחקור בכמה שיותר צורות ואופנים.
השתמש באפיונים מנייר
כדאי מאוד לשבור שגרה מהמחשב. לנסות לייצר שיחות עם עמיתים למשרד, לשאול שאלות שלדעת קריטיות לקידום המוצר. דרך זריזה וחסרת התחיבות היא לקחת דף נייר ולצייר עליו ויירפריים של אפיון עם התחנות שבהן היוזר צריך לעבור ואז כמובן לתת לעמית אובייקטיבי את הנייר ולתת לו "להשתמש" במוצר. קצב הבנת התובנות יהיה מהיר יותר ומדויק יותר כך.
בחן את היוזביליות אונליין
בחינת יוזביליות יכולה לארוך זמן רב, לא לתרום לתהליך קידום המוצר וקשה מאוד לביצוע. בחינת יוזביליות קלאסית לא תמיד עוזרת. ולכן ניתן לבחון אותה ע"י מספר שירותים שקיימים אונליין. בלי צורך להזדהות תקבל שיקוף מלא מהיר וגס ממספר רב של יוזרים. קח בחשבון ששיטה זאת עובדת רק אם אתה לוקח חתך כללי של יוזרים ולא נותן זאת לבדיקת יוזביליות לקהל מפולח.
הקשב לפעולות
בזמן שאתה יוצר מבחן יוזביליות, יוזרים מתבקשים להציע את דעתם לגבי אפיון חווית המשתמש. בזמן שהם עושים זאת לעיתים הפה והיד אינם פועלים דומה. למשל: בזמן שיוזר יכול להתלונן שהכפתור אינו גדול מספיק בזמן שהוא לוחץ עליו וממשיך להקליק על הכפתורים הנכונים.עזור ליוזרים לדבר על תהליך קבלת ההחלטות ומה הם חושבים תוך כי שימש באפליקציה שלך. הקשב למה שהם אומרים אבל התייחס יותר למה שהם עושים וע"י כך קבע את אפיון חווית משתמש.
בדוק את יעילות הרעיונות שלך
כל אדם שהוא יזם פרויקטים או סטארט אפים יכול להיגיד לך שהחיים לא תותים. אתה מגיע עם רעיון מבריק וצריך ישר אחר כך להוכיח את הערך שלו. האם שווה לממן את הרעיון? האם קהל הלקוחות ישתמש בו? בדרך כלל סיבוב הגלגים של המוח עובד לאט אך כדי להגיע למקנות מהר יותר, ישנם שירותים אונליין שיכולים לעזור. ניתן למדוד כמה היוזרים מביעים ענין במוצר וניתן לרשום יוזרים לעדכונים במייל.
עקוב אחר הפלואו (רצף הפעולות)
ע"י שימוש מקוסטם בכלים של Google Analytics תוכל לשפר את היכולת של היווזרים שלך להגיע אל היעד הנכסף.
- צור משתנה חדש כל פעם שאתה רושם יוזר למערכת.
- צפה בפלואו הביקורים של היוזר בתוך המערכת.
- השווה את הדו"ח שקיבלת עם הפלואו המתבקש. אם השניים לא מתאימים סימן שהיוזר הלך לאיבוד בנקודה מסוימת בתהליך. הגיע הזמן לחשוב מחדש על טרמינולוגיה או עיצוב ולשפר את אפיון חווית משתמש.
תגובות ( 0 )